• Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • zmień

Język:

Waluta:

Dodano produkt do koszyka

BESTSELLER

AMARANTUS EKSPANDOWANY 120 G

AMARANTUS EKSPANDOWANY 120 G

Produkt nie zawiera glutenu.

Producent: Amarello

Cena: 7.90 brutto

Koszty dostawy:
  • Przesyłki Europa 120.00 zł brutto
  • Kurier GLS 15.90 zł brutto
  • Kurier GLS za pobraniem 21.00 zł brutto
  • Kurier DPD 15.90 zł brutto
  • Kurier DPD za pobraniem 21.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost 12.90 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
Opis produktu

Amarantus ekspandowany nazywany jest złotem Inków.W swoim składzie zawiera: więcej wapnia niż mleko, więcej żelaza niż szpinak, więcej magnezu niż czekolada, więcej błonnika niż owies, więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych niż inne zboża. Jego białko jest bardziej wartościowe niż sojowe, skrobia bardziej lekkostrawną niż kukurydziana, poza tym znajdują się jeszcze: cynk, potas i fosfor.
Amarantus nie zawiera glutenu, dzięki czemu spożywać go mogą chorzy na celiakię.

Skład:

ziarno amarantusa (szarłatu).

Sposób użycia:

dodatek do musli i zup mlecznych. Zalecany jako zamiennik 45 (w ilości 10-15 %) we wszystkich domowych wypiekach i potrawach mącznych.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna 1754kJ/ 417 kcal:

białko 18 g
węglowodany 63 g w tym cukry 0,4 g
tłuszcz 8 g,
w tym kwasy nasycone 3 g
błonnik 14 g
sód 0,02 g
wapń 150 mg
żelazo 7.6 mg
magnez 250 mg


Masa netto: 120 g
Waga: 120 g

Kod producenta: amarantus

Stan produktu: nowy

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Firma

Do 14 dni masz zawsze możliwość odesłania zamówionych produktów które nie spełniają Twoich oczekiwań.
czytaj więcej o zwrotach >

kontakt
tel 536 406 557 info@sklepbezglutenowy.com.pl -------Sklep stacjonarny czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 9-17
X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.