• Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • zmień

Język:

Waluta:

Chleb foremkowy


Przepis Schär

SKŁADNIKI:

  • 500 g Schär "Bread-Mix"
  • 10 g suchych drożdży lub 15 g świeżych drożdży
  • 100 g margaryny (lub 30 ml oleju)
  • 3 jajka
  • 300 ml letniej wody,
  • szczypta soli


Mąkę i drożdże  dobrze wymieszać  w misce.
Dodać pozostałe składniki i wyrobić gładkie ciasto.

Ciasto nałożyć do natłuszczonej i posypanej mąką formy, a następnie wygładzić powierzchnię.
Pozostawić  w ciepłym miejscu tak długo,
aż objętość wzrośnie prawie dwukrotnie.

Formę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec
okoł 50 minut w temperaturze 200°C.


miskowanie

chleb w formie w piekarniku


upieczony


chleb


kromka



SMACZNEGO !

kontakt

All4 Sklep Bezglutenowy

26-026 Morawica

Bilcza ul. Szkolna 5

tel 536 406 557

info@sklepbezglutenowy.com.pl

www.sklepbezglutenowy.com.pl

Numer rachunku bankowego ING Bank Śląski49 1050 1416 1000 0092 6393 3872

Firma

Do 14 dni masz zawsze możliwość odesłania zamówionych produktów które nie spełniają Twoich oczekiwań.
czytaj więcej o zwrotach >

O firmie
X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.