• Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • zmień

Język:

Waluta:

Chleb owsiany

Przepis z ulotki Provena

ulotka provena

SKŁADNIKI

Włącz piekarnik nastawiony na 180° C. Do naczynia włóż drożdże i cukier. Wsyp mieszankę do chleba owsianego Provena, dodaj jedną łyżeczkę soli i ciepłą wodę.

Wyrabiaj ciasto za pomocą miksera przez około 4-5 minut. Przełóż ciasto do nasmarowanej tłuszczem foremki o pojemności ok. 1,5 litra. Pozostaw w ciepłym miejscu na około 10-15 minut, aby podrosło.

Piecz w temperaturze 180°C na dolnej półce piekarnika przez 35-40 minut.  Pod koniec pieczenia przykryj chleb papierem do pieczenia, jeśli powierzchnia zacznie zbyt szybko ciemnieć. Sprawdź patyczkiem czy chleb jest dostatecznie wypieczony - patyczek wyjęty z chleba musi być suchy.          
mąka owsiana chleb ciasto na chleb chleb
Przed pieczeniem wierzch wyrośniętego chleba można posmarować wodą lub olejem albo posypać płatkami  Provena Jumbo Oats. Po upieczeniu wierzch chleba można posmarować zimną wodą i pozostawić na chwilę w gorącym piekarniku aby był bardziej błyszczący.


SMACZNEGO !

Produkty Firmy Provena

Zestaw

Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać zniżki oraz informacje o promocjach i wyprzedażach.

Firma

Do 14 dni masz zawsze możliwość odesłania zamówionych produktów które nie spełniają Twoich oczekiwań.
czytaj więcej o zwrotach >

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.