Szanowni Klienci

PRODUKTY ŚWIEŻE WYSYŁAMY

DWA RAZY W TYGODNIU - WTOREK/ CZWARTEK -

PUTKA, HERT (zamówienia do poniedziałku do godz. 9:00 na wtorek

oraz do środy do godz. 9:00 na czwartek)

ORAZ RAZ W TYGODNIU - ŚRODA - BALVITEN, MICHA (zamówienia  

przyjmujemy do poniedziałku do godz. 9:00)

Zamówienia złożone po wymienionym czasie przechodzą na następny

tydzień.

W TYGODNIU 1-7.04 NIE WYSYŁAMY ŚWIEŻYCH PRODUKTÓW.

 

 

  • Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • Zmień

Język:

Waluta:

Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Przejdź do koszyka »
BEZGLUTENOWA MIESZANKA NA CHLEB BIAŁY 300G - SANO GLUTEN FREE

BESTSELLER

BEZGLUTENOWA MIESZANKA NA CHLEB BIAŁY 300G - SANO GLUTEN FREE

Produkt nie zawiera glutenu.

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Producent: SANO GLUTEN FREE
Powiadom mnie o dostępności

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:
  • DPD POLSKA 22.40 zł brutto
  • Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost POLSKA 15.95 zł brutto
  • DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

Składniki: mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia tapiokowa, mąka jaglana, psyllium, błonnik z zielonego groszku, sól, cukier, substancja zagęszczająca (hydroxypropylometyloceluloza).

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1378 kJ/ 326 kcal
Tłuszcze:  0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 71,5 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 9,1 g
Białko:  4,0 g 
Sól 2,6 g

Sposób przygotowania:

Dodaj:
- 250 g wody letniej
- 40 g drożdży świeżych
- 50 g oleju

Do miski wsypać mieszankę a następnie dodać wodę wraz z rozpuszczonymi w niej drożdżami i olej. Ciasto wyrabiać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie ciasto włożyć do foremki wysmarowanej olejem i wyrównać powierzchnię. Powierzchnie ciasta posmarować wodą, następnie przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.  Ciasto powinno dwukrotnie zwiększyć swoja objętość. Piekarnik nagrzać do temperatury 180° C. Na dnie piekarnika można ustawić metalowe naczynie z wodą. W celu uzyskania złotobrązowej skórki ciasto przed włożeniem można posmarować olejem lub wodą. Czas pieczenia to około 50 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć z foremki i ułożyć na kratce do wystygnięcia.

Produkty podobne

Powiadomienie o dostępności:

Wybrany produkt jest niedostępny.
Wpisz swój adres e-mail, a poinformujemy Cię, gdy produkt będzie dostępny.


Adres e-mail:


Firma
Kontakt

Sklep bezglutenowy

ul. Dworcowa 66

05-820 Piastów

 tel 536 406 557

info@sklepbezglutenowy.com.pl

pracujemy od 9 do 14

Numer rachunku bankowego

Alior Bank

26 2490 0005 0000 4500 7440 0656