Bezglutenowe piekarnicze płatki ziemniaczane 500g MONCANA
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- DPD POLSKA 22.40 zł brutto
- Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost POLSKA 16.95 zł brutto
- DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Płatki Ziemniaczane
Nasze płatki ziemniaczane są produkowane wyłącznie z najwyższej jakości ziemniaków, pochodzących z upraw bez GMO. Są też w 100% bezglutenowe, bo w naszym zakładzie, nie przetwarzamy żadnych produktów zawierających gluten, co eliminuje ryzyko zanieczyszczenia krzyżowego. Dzięki temu masz gwarancję, że otrzymujesz produkt bezpieczny, bez zbędnych dodatków, idealny dla całej rodziny.
Właściwości i korzyści stosowania płatków ziemniaczanych w kuchni
Płatki ziemniaczane są wszechstronnym dodatkiem do wielu potraw. Dzięki swojej zdolności do żelowania, po zmieszaniu z wodą i podgrzaniu tworzą gęstą masę, którą można wykorzystać w przygotowaniu deserów, musów czy budyniów. Płatki te są także popularnym składnikiem w wypiekach, dodane do ciasta poprawiają jego strukturę i wilgotność, sprawiają, że wypieki są miękkie i puszyste.
Płatki ziemniaczane będą idealna bazą na szybkie puree, kopytka, pyzy czy kluski śląskie! Doskonale sprawdzają się też jako zagęstnik do zup i sosów. Ich wydajność sprawia, że niewielka ilość wystarcza na przygotowanie posiłku dla kilku osób.
Puree ziemniaczane z płatków ziemniaczanych - prosty i szybki przepis na 4 porcje Składniki:
- 125 g płatków ziemniaczanych
- 420 ml wody (około 2 szklanki)
- 200 ml mleka (około 1 szklanka)
- 1 łyżeczka soli
Sposób przygotowania:
Wlej wodę i mleko do garnka, dodaj sól i doprowadź do wrzenia. Gdy płyn zacznie wrzeć, zdejmij garnek z ognia i delikatnie wsyp płatki ziemniaczane. Nie mieszaj i nie gotuj dalej. Pozwól płatkom ziemniaczanym wchłonąć płyn i spęcznieć, co zapewni idealną konsystencję puree. Po kilku minutach delikatnie wymieszaj puree do uzyskania gładkiej tekstury. Jeśli chcesz, możesz teraz dodać ulubione dodatki, takie jak masło, koperek, suszoną cebulkę, zioła prowansalskie lub gałkę muszkatołową by wzbogacić smak puree.
To prosty sposób na przygotowanie puszystego i smacznego puree, które doskonale komponuje się z wieloma daniami.