CHOCOLATIO CIASTKA CZEKOLADOWE 130G - BEZGLUTEN
Produkt nie zawiera glutenu.
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- DPD POLSKA 22.40 zł brutto
- Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost POLSKA 16.95 zł brutto
- DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Nowy odświeżony skład Mieszanki wieloziarnistej z dodatkiem aromatycznej czarnuszki oraz wspomagającego pracę jelit błonnika z babki jajowatej. Ponadto w skład mieszanki wchodzą wartościowe ziarna słonecznika, siemienia lnianego oraz mąka jaglana. Ze składu wyeliminowaliśmy dodatek cukru, substancji spulchniających oraz regulatora kwasowości.
Z mieszanki z łatwością przygotujemy smaczny, aromatyczny, miękki, wegański chleb oraz bułeczki, które posiadają wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Bez składników alergennych.
Składniki: skrobia kukurydziana, mąki (ryżowa, jaglana), ziarna 12,4 % (słonecznika, siemienia lnianego, czarnuszki), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; otręby ryżowe 3,6 %, błonnik z babki jajowatej 1,7 %
Wartość odżywcza w 100 g produktu (po przygotowaniu zgodnie z załączonym przepisem):
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1066 kJ/254 kcal
Tłuszcz: 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 38 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik : 7,4 g
Białko: 3,6 g
Sól: 1,15 g
Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 10 m-cy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
Składniki:
500 g mieszanki Wieloziarnistej BEZGLUTEN
1 i 1/3 łyżeczki soli (10 g)
2 łyżeczki cukru (10 g)
430 ml letniej wody
15 g drożdży świeżych lub 7 g drożdży suszonych
3 łyżki oleju + do posmarowania
Sposób wykonania:
CHLEB: Do naczynia wsypać mieszankę, sól i cukier, następnie wymieszać. Dodać wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, stopniowo wyrobić ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać je bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przełożyć do posmarowanej olejem foremki (28 x 9 cm), wyrównać powierzchnię, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę do podwojenia objętości. Piekarnik nagrzać do 200°C . Wyrośnięte ciasto posmarować delikatnie olejem, umieścić w piekarniku i piec ok. 45 min (bez termoobiegu). Po upieczeniu chleb wyciągnąć z foremki, ostudzić, przechowywać pod przykryciem.
BUŁKI: Ciasto podzielić na 9 części po około 100 g, uformować z nich bułeczki obsypując ręce np. mąka ryżową. Ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 40 min. Po tym czasie posmarować bułeczki delikatnie olejem i naciąć skórkę. Umieścić w piekarniku nagrzanym do 200 °C . Piec około 40 min.