CIASTO KAKAOWE MIESZANKA 400G - SANO GLUTEN FREE
Produkt nie zawiera glutenu.
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- DPD POLSKA 22.40 zł brutto
- Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost POLSKA 16.95 zł brutto
- DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Składniki: cukier, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, kakao 11%, błonnik kakaowy, proszek do pieczenia [skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, substancja spulchniająca difosforany, węglany sodu)], substancja zagęszczająca (hydroxypropylometyloceluloza),
Wartość odżywcza w 100g produktu: | |
Wartość energetyczna: | 1622 kJ/ 385 kcal |
Tłuszcze: | 3,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,6 g |
Węglowodany: | 78,8 g |
w tym cukry: | 34,7 g |
Błonnik: | 7,3 g |
Białko: | 2,8 g |
Sól: | 0,1 g |
Sposób przygotowania;
Dodaj:
- 100 g dżemu (np. truskawkowy, malinowy)
- 200 g oleju, masła lub margaryny (roztopione i wystudzone)
- 4 jaja
- 250 ml mleka lub wody
1. Przygotowanie ciasta
Pie
karnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. W misce ubij jaja. Następnie wsyp do miski zawartość opakowania, dodaj mleko, roztopione masło oraz dżem. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez około 4 min do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Nakładanie do formy
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia foremki o wymiarach ok. 25 cm x 13 cm.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok. 40-45 min (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
4. Dekorowanie
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min.
Po ostygnięciu ciasto można przekroić na pół, następnie przełożyć gorącym dżemem np. morelowym lub wiśniowym i udekorować polewą czekoladową.