• Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • Zmień

Język:

Waluta:

Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Przejdź do koszyka »
CIASTO KAKAOWE MIESZANKA 400G - SANO GLUTEN FREE

CIASTO KAKAOWE MIESZANKA 400G - SANO GLUTEN FREE

Produkt nie zawiera glutenu.

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Producent: SANO GLUTEN FREE
Powiadom mnie o dostępności

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:
  • DPD POLSKA 22.40 zł brutto
  • Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost POLSKA 16.95 zł brutto
  • DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

Składniki: cukier, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, kakao 11%, błonnik kakaowy, proszek do pieczenia [skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, substancja spulchniająca difosforany, węglany sodu)], substancja zagęszczająca (hydroxypropylometyloceluloza),

 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1622 kJ/ 385 kcal
Tłuszcze:  3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
Węglowodany: 78,8 g
w tym cukry: 34,7 g
Błonnik: 7,3 g
Białko:  2,8 g
Sól: 0,1 g

Sposób przygotowania;

Dodaj:
- 100 g dżemu (np. truskawkowy, malinowy)
- 200 g oleju, masła lub margaryny (roztopione i wystudzone)
- 4 jaja
- 250 ml mleka lub wody

1. Przygotowanie ciasta

Pie

karnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. W misce ubij jaja. Następnie wsyp do miski zawartość opakowania, dodaj mleko, roztopione masło oraz dżem.  Całość miksuj na najwyższych obrotach przez około 4 min do uzyskania jednolitej konsystencji.

2. Nakładanie do formy
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem  do pieczenia foremki o wymiarach ok. 25 cm x 13 cm.

3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.          
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok. 40-45 min (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).

4. Dekorowanie
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min.

Po ostygnięciu ciasto można przekroić na pół, następnie przełożyć gorącym dżemem np. morelowym lub wiśniowym i udekorować polewą czekoladową.

Produkty podobne

Powiadomienie o dostępności:

Wybrany produkt jest niedostępny.
Wpisz swój adres e-mail, a poinformujemy Cię, gdy produkt będzie dostępny.


Adres e-mail:


Firma
Kontakt

Sklep bezglutenowy

ul. Dworcowa 66

05-820 Piastów

 tel 536 406 557

info@sklepbezglutenowy.com.pl

pracujemy od 9 do 14

Numer rachunku bankowego

Alior Bank

26 2490 0005 0000 4500 7440 0656