FASOLA MUNG MUNGO 500 g BIO PROBIO
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- DPD POLSKA 22.40 zł brutto
- Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost POLSKA 16.95 zł brutto
- DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Fasola mung to małe zielone fasolki, które wyróżniają się charakterystycznym aromatem i dużą ilością składników odżywczych. Możesz delektować się nimi w sałatce, zupie lub dodawać je do dań mięsnych i warzywnych.
Najczęściej spożywa się je w postaci kiełków. Jak kiełkować? Dokładnie opłucz fasolę i namocz ją w misce na noc. Rano odcedź wodę, opłucz fasolę kilka razy i pozwól jej odsączyć. Włóż fasolę z powrotem do miski, przykryj wilgotną szmatką i pozwól jej wykiełkować. Pamiętaj o regularnym płukaniu około 3 razy dziennie i utrzymywaniu odpowiedniej wilgotności. Po 2-3 dniach pędy są gotowe do spożycia. W smaku przypomina zielony groszek, są soczyste i przyjemnie chrupiące. Dodaj kiełki fasoli mung na surowo do potraw lub krótko je zblanszuj, aby jak najlepiej wykorzystać zawarte w nich składniki odżywcze. Ale bądź ostrożny, jedz nie więcej niż jedną garść kiełków mungo dziennie!
Kompozycja:
100% fasola mung organiczna
Składowanie:
Przechowywać w temperaturze poniżej 20 °C i wilgotności względnej nie większej niż 70%.
Średnia wartość odżywcza w 100 g
- Energia:
- 1325 kJ / 314 kcal
- Tłuszcze:
- 1,5 gr
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
- 0,5 grama
- Cukry:
- 42,1 gr
- w tym cukry:
- 2 gramów
- Miąższ:
- 19,6 gr
- Białka:
- 23,3 gr
- Sól:
- 0 gr