FRUPP BATON OWOCOWY JABŁKOWY 10G -CELIKO
Produkt nie zawiera glutenu.
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- DPD POLSKA 22.40 zł brutto
- Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost POLSKA 16.95 zł brutto
- DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Baton jabłkowy zawiera aż 28% błonnika.
BEZ dodatku CUKRU!
Bez dodatku tłuszczu i soli!
Wartość energetyczna jednej porcji (1 batonu) to zaledwie 34 kcal!
Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.
Produkt bezglutenowy (PL-064-084)
Jabłka to owoce, które zawierają wiele witamin i minerałów, a wśród nich m.in.: witaminy C, E, K, witaminy z grupy B (kwas foliowy, tiamina, niacyna i ryboflawina), potas, polifenole, pektyny.
Dzięki czemu:
- poprawiają pracę wątroby,
- wzmacniają mięśnie, serce, układ nerwowy,
- działają przeciwmiażdżycowo,
- działają regulująco na przemianę materii,
- ułatwiają przyswajania wapnia przez organizm.
Liofilizowany baton jabłkowy. Produkt bezglutenowy.
Składniki: jabłka (30%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca:pektyny.
Produkt może zawierać alergen: dwutlenek siarki.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Wartość odżywcza | w 100 g |
w 1 porcji (10 g) |
% RWS* w 1 porcji (10 g) |
Wartość energetyczna: | 1423 kJ / 338 kcal | 142 kJ / 34 kcal | 2% |
Tłuszcz: | 0,2 g | 0 g | 0% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 g | 0% |
Węglowodany: | 69 g | 6,9 g | 3% |
w tym cukry: | 51 g | 5,1 g | 6% |
Błonnik: | 28 g | 2,8 g | - |
Białko: | 0,7 g | 0 g | 0% |
Sól: | 0,02 g | 0 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
1 baton (10 g) stanowi jedną porcję.
Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.
Zawiera naturalnie występujące cukry.