GFL BREAD MIX WIELOZIARNISTA MIESZANKA BEZGLUTENOWA NA CHLEB 500G
Produkt bezglutenowy
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- DPD POLSKA 22.40 zł brutto
- Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost POLSKA 16.95 zł brutto
- DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Składniki: mąki (ryżowa, jaglana, teff), skrobie (tapiokowa, ryżowa), ziarno słonecznika (5,2%), siemię lniane (3,7%), substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; inulina, zarodki i otręby ryżowe (2,1%), płatki jaglane
- mieszanka do samodzielnego wypieku chleba
- wzbogacona w mąki o dużej wartości odżywczej: mąkę jaglaną, mąkę teff, zarodki i otręby ryżowe
- zastosowanie składników naturalnego pochodzenia, bez emulgatorów i kwasów
- receptura bez udziału HPMC (hydroksypropylometylocelulozy) z udziałem jedynie gumy guar i gumy ksantanowej jako składników zastępujących gluten
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna : 1052 kJ/ 250 kcal
Tłuszcz: 8,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 39 g
w tym cukry: 3,0 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 4,3 g
Sól: 1,3 g
Masa netto: 500 g
Okres przydatności do spożycia: 10 miesięcy
PRZEPISY:
CHLEB
Składniki:
500g mieszanki
12g soli (2 łyżeczki)
25g cukru (2 łyżki)
20g drożdży świeżych
30g oleju (3 łyżki)
0,5L wody
Przygotowanie:
Mąkę, sól, cukier i drożdże dobrze wymieszać. Dodać wodę o temp. ok. 30 ℃, i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać olej i ponownie wymieszać. Ciasto umieścić w formie, wygładzić mokrą łyżką. Przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w temp. pokojowej na ok. 30 minut (do podwojenia objętości). Piec w temp. 200 ℃ przez 50 min., w piekarniku z termoobiegiem lub w 200℃ przez 65 min w piekarniku bez termoobiegu. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm.