Szanowni klienci

Zamówienia na produkty z Balvitenu i Zdrowej Michy przyjmujemy do poniedziałku do godziny 9:00. Wysyłka w środę.

Zamówienia na produkty z Putki Bez Glutenu i Herta przyjmujemy do poniedziałku i środy do godziny 9:00. Wysyłka wtorek i czwartek.

 

Zamówienia złożone po terminie, przechodzą na następny tydzień.

 

  • Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • Zmień

Język:

Waluta:

Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Przejdź do koszyka »
GFL BREAD MIX WIELOZIARNISTA MIESZANKA BEZGLUTENOWA NA CHLEB 500G

BESTSELLER

GFL BREAD MIX WIELOZIARNISTA MIESZANKA BEZGLUTENOWA NA CHLEB 500G

Produkt bezglutenowy

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Producent: GLUTEN FREE LIFE

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:
  • DPD POLSKA 22.40 zł brutto
  • Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost POLSKA 16.95 zł brutto
  • DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

Składniki: mąki (ryżowa, jaglana, teff), skrobie (tapiokowa, ryżowa), ziarno słonecznika (5,2%), siemię lniane (3,7%), substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; inulina, zarodki i otręby ryżowe (2,1%), płatki jaglane

 

- mieszanka do samodzielnego wypieku chleba

- wzbogacona w mąki o dużej wartości odżywczej: mąkę jaglaną, mąkę teff, zarodki i otręby ryżowe

- zastosowanie  składników naturalnego pochodzenia, bez emulgatorów i kwasów

- receptura bez udziału HPMC (hydroksypropylometylocelulozy)  z udziałem jedynie gumy guar i gumy ksantanowej jako składników zastępujących gluten

 

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna :  1052 kJ/ 250 kcal

Tłuszcz: 8,0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g

Węglowodany:  39 g

w tym cukry:   3,0 g

Błonnik:  2,5 g

Białko:   4,3 g

Sól:  1,3 g

 

Masa netto: 500 g

Okres przydatności do spożycia: 10 miesięcy

 

PRZEPISY:

CHLEB
Składniki:
500g mieszanki
12g soli (2 łyżeczki)
25g cukru (2 łyżki)
20g drożdży świeżych
30g oleju (3 łyżki)
0,5L wody

Przygotowanie:
Mąkę, sól, cukier i drożdże dobrze wymieszać. Dodać wodę o temp. ok. 30 ℃, i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać olej i ponownie wymieszać. Ciasto umieścić w formie, wygładzić mokrą łyżką. Przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w temp. pokojowej na ok. 30 minut (do podwojenia objętości). Piec w temp. 200 ℃ przez 50 min., w piekarniku z termoobiegiem lub w 200℃ przez 65 min w piekarniku bez termoobiegu. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm.

Produkty podobne

Firma
Kontakt

Sklep bezglutenowy

ul. Dworcowa 66

05-820 Piastów

 tel 536 406 557

info@sklepbezglutenowy.com.pl

pracujemy od 9 do 14

Numer rachunku bankowego

Alior Bank

26 2490 0005 0000 4500 7440 0656