GFL DO IT! BEZGLUTENOWA MIESZANKA UNIWERSALNA 1KG
Produkt bezglutenowy
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- DPD POLSKA 22.40 zł brutto
- Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost POLSKA 16.95 zł brutto
- DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Składniki: skrobie ( kukurydziana, ziemniaczana), mąka kukurydziana, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa.
- uniwersalne zastosowanie do wyrobu: dań mącznych tj. pierogów, pancakes, naleśników, gnocchi, makaronu oraz ciast, ciasteczek i panierek
- krótki skład, surowce naturalnego pochodzenia
- bez składników alergennych
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1453 kJ/ 342 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: <0,2 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0,09 g
Masa netto: 1 kg
Okres przydatności do spożycia: 10 miesięcy
PRZEPISY:
CIASTO MARMURKOWE
Składniki: 240 g mieszanki, 140 g cukru, 4 jajka, 200 ml oleju, 7 g (1¾ łyżeczki) proszku do pieczenia, 1 łyżka (5 g) kakao, 10 ml (1 łyżka) wody
Wykonanie: Całe jajka ucierać z cukrem przez 5 min na najwyższych obrotach miksera, aż potroją objętość. Następnie ciągle mieszając mikserem na najniższych obrotach dodać olej, mieszankę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Przelać 2/3 masy do foremki o wymiarach 25x12 cm (lub foremki do babki z kominem o średnicy 21 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Pozostałą część masy wymieszać z kakao oraz wodą i wylać na jasną masę. Wyrównać powierzchnię. Umieścić w nagrzanym do 170 °C piekarniku i piec przez około 60 min (bez termoobiegu; do suchego patyczka).
PANCAKE
Składniki: 150 g mieszanki, 1 jajko, ¾ szklanki mleka, 25 g roztopionego masła, 1½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1½ łyżki cukru, szczypta soli
Wykonanie: Jajka roztrzepać, połączyć z mlekiem i masłem. Dodać suche składniki i wymieszać mikserem do uzyskania jednolitej masy. Smażyć małe placuszki, na suchej, nieprzywierającej patelni np. teflonowej, bez tłuszczu, na małym ogniu z obu stron do złotobrązowego koloru.