• Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • Zmień

Język:

Waluta:

Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Przejdź do koszyka »
GFL DO IT! BEZGLUTENOWA MIESZANKA UNIWERSALNA 1KG

BESTSELLER

GFL DO IT! BEZGLUTENOWA MIESZANKA UNIWERSALNA 1KG

Produkt bezglutenowy

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Producent: GLUTEN FREE LIFE
Powiadom mnie o dostępności

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:
  • DPD POLSKA 22.40 zł brutto
  • Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost POLSKA 16.95 zł brutto
  • DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Kod producenta:
GFL2
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

BEZ GLUTENU BEZ SKROBI PSZENNEJBEZ MLEKA

Składniki: skrobie ( kukurydziana, ziemniaczana), mąka kukurydziana, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa.


- uniwersalne zastosowanie do wyrobu: dań mącznych tj. pierogów, pancakes, naleśników, gnocchi, makaronu oraz ciast, ciasteczek i panierek

- krótki skład, surowce naturalnego pochodzenia

- bez składników alergennych

Wartość odżywcza  w 100 g

Wartość energetyczna:  1453 kJ/ 342 kcal

Tłuszcz: 0,4 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g

Węglowodany:  82 g

w tym cukry:   <0,2 g

Błonnik:  1,7 g

Białko:  1,8 g

Sól:  0,09 g

Masa netto: 1 kg

Okres przydatności do spożycia: 10 miesięcy

PRZEPISY:

CIASTO MARMURKOWE
Składniki: 240 g mieszanki, 140 g cukru, 4 jajka, 200 ml oleju, 7 g (1¾  łyżeczki) proszku do pieczenia, 1 łyżka (5 g) kakao, 10 ml (1 łyżka) wody
Wykonanie: Całe jajka ucierać z cukrem przez 5 min na najwyższych obrotach miksera, aż potroją objętość. Następnie ciągle mieszając mikserem na najniższych obrotach dodać olej, mieszankę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Przelać 2/3 masy do foremki o wymiarach 25x12 cm (lub foremki do babki z kominem o średnicy 21 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Pozostałą część masy wymieszać z kakao oraz wodą i wylać na jasną masę. Wyrównać powierzchnię. Umieścić w nagrzanym do 170 °C piekarniku i piec przez około 60 min (bez termoobiegu; do suchego patyczka).     

PANCAKE
Składniki: 150 g mieszanki, 1 jajko, ¾ szklanki mleka, 25 g roztopionego masła, 1½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1½ łyżki cukru, szczypta soli
Wykonanie: Jajka roztrzepać, połączyć z mlekiem i masłem. Dodać suche składniki i wymieszać mikserem do uzyskania jednolitej masy. Smażyć małe placuszki, na suchej, nieprzywierającej patelni np. teflonowej, bez tłuszczu, na małym ogniu z obu stron do złotobrązowego koloru.

Produkty podobne

Powiadomienie o dostępności:

Wybrany produkt jest niedostępny.
Wpisz swój adres e-mail, a poinformujemy Cię, gdy produkt będzie dostępny.


Adres e-mail:


Firma
Kontakt

Sklep bezglutenowy

ul. Dworcowa 66

05-820 Piastów

 tel 536 406 557

info@sklepbezglutenowy.com.pl

pracujemy od 9 do 14

Numer rachunku bankowego

Alior Bank

26 2490 0005 0000 4500 7440 0656