Szanowni Klienci

PRODUKTY ŚWIEŻE WYSYŁAMY

DWA RAZY W TYGODNIU - WTOREK/ CZWARTEK -

PUTKA, HERT (zamówienia do poniedziałku do godz. 9:00 na wtorek

oraz do środy do godz. 9:00 na czwartek)

ORAZ RAZ W TYGODNIU - ŚRODA - BALVITEN, MICHA (zamówienia  

przyjmujemy do poniedziałku do godz. 9:00)

Zamówienia złożone po wymienionym czasie przechodzą na następny

tydzień.

ZAPRASZAMY DO SKŁADANIA ZAMÓWIEŃ ŚWIĄTECZNYCH - OFERTA W ZAKŁADCE PRODUKTY ŚWIĄTECZNE.

  • Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • zmień

Język:

Waluta:

Dodano produkt do koszyka

BESTSELLER

GFL MULTIGRAIN BREAD BEZGLUTENOWY CHLEB WIELOZIARNISTY

GFL MULTIGRAIN BREAD BEZGLUTENOWY CHLEB WIELOZIARNISTY

Produkt bezglutenowy

Producent: GLUTEN FREE LIFE

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:
  • DPD POLSKA 20.34 zł brutto
  • Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost POLSKA 15.20 zł brutto
  • DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Opis produktu

Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka (ryżowa, słonecznikowa, z siemienia lnianego), syrop ryżowy, olej rzepakowy, ziarna słonecznik 2,5%,  siemię lniane 1,3%, drożdże, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik "Psyllium", sól, płatki jaglane, zagęszczony sok jabłkowy.

 

- BEZ SKROBI PSZENNEJ, BEZ LAKTOZY, ŹRÓDŁO BŁONNIKA

- miękki, długo utrzymuje świeżość

-  wzbogacony w  mąkę słonecznikową, mąkę z siemienia lnianego

- zastosowanie naturalnych składników, bez emulgatorów i kwasów

 

Czy wiesz że...

Zawarte w składzie produktów bezglutenowych substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza) użyte są w celu zastąpienia glutenu. Dzięki nim możliwe jest uzyskanie w pieczywie porowatego, elastycznego miękiszu zbliżonego strukturą do chleba tradycyjnego, a w ciastkach odpowiedniej kruchości. Składniki te są zaliczane do błonnika, którego spożycie ma korzystne oddziaływanie na funkcje trawienne. Guma guar jest surowcem roślinnym, guma ksantanowa powstaje w naturalnym procesie fermentacji węglowodanów, natomiast hydroksypropylometyloceluloza pochodzi z celulozy.

 

Wartość odżywcza  w 100 g:

Wartość energetyczna :  1157 kJ/ 275 kcal

Tłuszcz: 8 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g

Węglowodany:  44 g

w tym cukry:   2,5 g

Błonnik:  6,5 g

Białko:   3,6 g

Sól:  1,15

 

Masa netto:  320 g

Okres przydatności do spozycia: 4 miesiące

Stan produktu: nowy

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty podobne