Szanowni Klienci

PRODUKTY ŚWIEŻE WYSYŁAMY

DWA RAZY W TYGODNIU - WTOREK/ CZWARTEK -

PUTKA, HERT (zamówienia do poniedziałku do godz. 9:00 na wtorek

oraz do środy do godz. 9:00 na czwartek)

ORAZ RAZ W TYGODNIU - ŚRODA - BALVITEN, MICHA (zamówienia  

przyjmujemy do poniedziałku do godz. 9:00)

Zamówienia złożone po wymienionym czasie przechodzą na następny

tydzień.

ZAPRASZAMY DO SKŁADANIA ZAMÓWIEŃ ŚWIĄTECZNYCH - OFERTA W ZAKŁADCE PRODUKTY ŚWIĄTECZNE.

  • Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • zmień

Język:

Waluta:

Dodano produkt do koszyka

BESTSELLER

MĄKA (SKROBIA) Z TAPIOKI 400G

MĄKA (SKROBIA) Z TAPIOKI 400G

Produkt bezglutenowy

Producent: WAI LANA

Powiadom mnie o dostępności

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:
  • DPD POLSKA 20.34 zł brutto
  • Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost POLSKA 15.20 zł brutto
  • DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Opis produktu

Mąka z tapioki jest to mączka skrobiowa otrzymywana z bulw rośliny o nazwie Maniok. W strefie klimatu umiarkowanego maniok jest odpowiednikiem naszego ziemniaka .

Mąka otrzymywana z tapioki jest hipoalergiczna, pozbawiona smaku oraz zapachu. Korzenie Manioku z których uzyskuje się tapiokę, są najcenniejszą częścią rośliny, ponieważ są bogate w składniki odżywcze i zawierają dużo skrobii. Bulwy korzeniowe zawierają odpowiednio około 30 % skrobi, do 5 % węglowodanów, do 2 % białek, do 0,3 % tłuszczów oraz niektóre witaminy takie jak B1,B2,B3,C. Produkt ten nie zawiera glutenu.

 

Tapioka jest jednym z najzdrowszych produktów wegetariańskich na świecie. Jest jednym z głównych składników używanych do wytwarzania produktów bezglutenowych. Powszechnie używana jest do zagęszczania produktów ze względu na swoją gładką strukturę i neutralny smak oraz zapach. Dodatkowo mączka nie barwi dań, co jest jej dodatkową zaletą. Jest również alternatywą dla mąki pszennej, można jej używać dla poprawienia smaku pieczywa oraz jakości jego skórki. Z powodzeniem można mieszać mączkę z tapioki z innymi mąkami.

Może być stosowana wymiennie ze skrobią kukurydzianą (2 łyżki mąki z tapioki mają właściwości porównywalne do 1 łyżki skrobii kukurydzianej). Mąka z tapioki nie krzepnie ani nie oddziela się będąc w lodówce lub też w procesie zamrażania.

 

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Stan produktu: nowy

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Powiadomienie o dostępności:

Wybrany produkt jest niedostępny.
Wpisz swój adres e-mail, a poinformujemy Cię, gdy produkt będzie dostępny.


Adres e-mail: