• Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • Zmień

Język:

Waluta:

Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Przejdź do koszyka »
MIESZANKA ŚNIADANIOWA NA GOFRY, NALEŚNIKI, RACUCHY 500G - SANO GLUTEN FREE

BESTSELLER

MIESZANKA ŚNIADANIOWA NA GOFRY, NALEŚNIKI, RACUCHY 500G - SANO GLUTEN FREE

Produkt nie zawiera glutenu.

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Producent: SANO GLUTEN FREE
Powiadom mnie o dostępności

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:
  • DPD POLSKA 22.40 zł brutto
  • Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost POLSKA 16.95 zł brutto
  • DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

Składniki: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, proszek do pieczenia [skrobia kukurydziana, substancja spulchniająca (difosforany, węgalny sodu)], substancja zagęszczająca (hydroxypropylometyloceluloza),

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1264 kJ/385 kcal
Tłuszcze:  1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 99 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 4,8 g
Białko:  4,5 g
Sól: 0,1 g

 

1. Naleśniki

Dodaj:

- 150 g mieszanki

- 300 ml mleka

- 1 jajo

- 2 łyżki oleju

- 1 łyżka cukru

- szczypta soli

- do ciasta możemy dodać startą skórkę z pomarańczy ok. 2 łyżeczek

Sposób przygotowania:

Ciasto przygotowujemy za pomocą miksera lub rózgi cukierniczej. Miksujemy mleko z jajkiem, cukrem oraz startą skórką z pomarańczy i szczyptą soli, stopniowo dodajemy mieszankę, cały czas mieszając. Ciasto powinno mieć jednolitą konsystencję. Odstawiamy ciasto na mniej więcej 15 – 20 min, po czym smażymy na rozgrzanej patelni posmarowanej cienką warstwą oleju. Lekko przestudzone naleśniki nadziewamy bitą śmietaną, dżemem czy owocami i składamy na cztery części w tzw. chusteczkę.   

 

2. Racuchy

Dodaj:

- 250 g mieszanki
- 2 jajka

- 500 ml mleka
- 2 łyżki cukru

- 15 g drożdży
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli
- można dodać cukier waniliowy bezglutenowy lub aromat

Sposób przygotowania:

Drożdże ucieramy z cukrem, następnie dodajemy 125 ml ciepłego mleka oraz 1/3 mieszanki. Całość mieszamy i odstawiamy na 15 min do wyrośnięcia. Gdy zaczyn wyrośnie dodajemy jajka, resztę mieszanki, cukru i mleka oraz sól i olej. Ciasto mieszamy do momentu uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Gotowe ciasto smażymy na rozgrzanym oleju, a po upieczeniu posypujemy np. cukrem pudrem lub podajemy z dżemem, konfiturą, śmietana lub jogurtem naturalnym.

 

3. Gofry

- 250 g mieszanki
- 125 g oleju lub roztopionego masła
- 100 g cukru pudru
- 2 jajka
- 100 ml wody gazowanej

- 100 ml mleka
- można dodać cukier waniliowy bezglutenowy lub aromat waniliowy
 

Sposób przygotowania:

Mieszankę łączymy z cukrem pudrem dodajemy jajka, wodę mleko i olej lub roztopione masło i całość mieszamy za pomocą miksera do momentu uzyskania gładkiego jednolitego ciasta. Następnie ciasto wlewamy do rozgrzanej gofrownicy i pieczemy około 3 – 5 min. Schłodzone ozdabiamy cukrem pudrem, bitą śmietaną lub dżemem.  

Produkty podobne

Powiadomienie o dostępności:

Wybrany produkt jest niedostępny.
Wpisz swój adres e-mail, a poinformujemy Cię, gdy produkt będzie dostępny.


Adres e-mail:


Firma
Kontakt

Sklep bezglutenowy

ul. Dworcowa 66

05-820 Piastów

 tel 536 406 557

info@sklepbezglutenowy.com.pl

pracujemy od 9 do 14

Numer rachunku bankowego

Alior Bank

26 2490 0005 0000 4500 7440 0656