MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM KONCENTRAT 310G -CELIKO
Produkt nie zawiera glutenu.
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- DPD POLSKA 22.40 zł brutto
- Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost POLSKA 16.95 zł brutto
- DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Produkt bezglutenowy (PL-064-052)
Produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu).
Bezglutenowe ciasta, muffiny i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
Przepisy na wykonanie ciast - na opakowaniu. Więcej przepisów na stronie: www.celiko.com.pl/przepisy/
Koncentrat ciasta do wypieku muffin w proszku. Produkt bezglutenowy.
Składniki ciasta: cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, czekolada w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10% (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12% - masa kakaowa min. 34%), skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; aromat, sól, substancja zagęszczająca - guma ksantanowa. Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mleko pełne w proszku, maślanka w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat.
Może zawierać: soję.
Opakowanie zawiera:
- 280 g mieszanki do ciasta
- 30 g koncentratu kremu budyniowego
- 12 szt. foremek
Wartość odżywcza | w 100 g gotowego wyrobu przygotowanego wg przepisu podstawowego: | 1 szt. muffiny ok. 45 g |
Wartość energetyczna: | 1604 kJ / 383 kcal | 721 kJ / 173 kcal |
Tłuszcz: | 20 g | 8,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,3 g | 0,1 g |
Węglowodany: | 47 g | 21 g |
w tym cukry: | 25 g | 11 g |
Błonnik: | 1,1 g | 0,5 g |
Białko: | 4,3 g | 1,9 g |
Sól: | 0,71 g | 0,32 g |