Szanowni klienci

Zamówienia na produkty z Balvitenu i Zdrowej Michy przyjmujemy do poniedziałku do godziny 9:00. Wysyłka w środę.

Zamówienia na produkty z Putki Bez Glutenu i Herta przyjmujemy do poniedziałku i środy do godziny 9:00. Wysyłka wtorek i czwartek.

 

Zamówienia złożone po terminie, przechodzą na następny tydzień.

 

  • Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • Zmień

Język:

Waluta:

Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Przejdź do koszyka »
Quinoa ekspandowana BIO 120 g

Quinoa ekspandowana BIO 120 g

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Producent: SOLIGRANO
Powiadom mnie o dostępności

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:
  • DPD POLSKA 22.40 zł brutto
  • Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost POLSKA 16.95 zł brutto
  • DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

 

Quinoa zwana też komosą ryżową, pochodzi z Ameryki Południowej i należy do grupy tzw. superfoods, czyli roślin zawierających cenne wartości prozdrowotne. Quinoa jest bogatym źródłem manganu, magnezu, żelaza, miedzi i fosforu, dlatego jest tak cennym i uznawanym zbożem. Biała komosa ryżowa ekspandowana Soligrano Bio jest produktem bezglutenowym i doskonale nadaje się dla osób z nietolerancją glutenu.

Deklaracje żywieniowe:

  • źródło błonnika pokarmowego
  • źródło żelaza
  • wysoka zawartość fosforu
  • niska zawartość soli
  • bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące cukry

Propozycje spożycia i zastosowania:

  • dodatek do jogurtów
  • uzupełnienie musli
  • dodatek do sałatek

Przepis – inspiracja:

Makowiec na spodzie z ekspandowanej komosy

  • 200 g ekspandowanej komosy
  • 1 puszka masy makowej
  • 100 g masła
  • 50 g miodu
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 20 g płatków migdałów
  • 20 g kandyzowanej skórki pomarańczy
  • białko z 3 jaj

Masło rozpuścić na patelni, następnie dodać miód i ekspandowaną komosę – mieszać do momentu połączenia się składników. Gotową masę ułożyć na spodzie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Maskę makową połączyć z białkami jaj, wymieszać i ułożyć na ekspandowanej komosie. Tak przygotowane ciasto wstawić na 1 godzinę do pieca rozgrzanego do 170°C. Po wystygnięciu pokroić ciasto na porcje, udekorować rozpuszczoną czekoladą oraz płatkami migdałów i kandyzowaną skórką z pomarańczy.

 

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g w porcji 50 g %RWS w 50 g
Wartość energetyczna 1561 kJ / 369 kcal 462 kJ / 109 kcal 6%
Tłuszcze 4,1 g 1,2 g 2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 0,2 g 1%
Węglowodany 71 g 21 g 8%
w tym cukry 1,7 g 0,5 g <1%
Błonnik 5,9 g 1,8 g -
Białko 9,1 g 2,7 g 5%
Sól <0,01 g <0,01 g <1%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej ( 8400 kJ/ 2000 kcal)

 

 

Produkty podobne

Powiadomienie o dostępności:

Wybrany produkt jest niedostępny.
Wpisz swój adres e-mail, a poinformujemy Cię, gdy produkt będzie dostępny.


Adres e-mail:


Firma
Kontakt

Sklep bezglutenowy

ul. Dworcowa 66

05-820 Piastów

 tel 536 406 557

info@sklepbezglutenowy.com.pl

pracujemy od 9 do 14

Numer rachunku bankowego

Alior Bank

26 2490 0005 0000 4500 7440 0656