BAUCKHOF BEZGLUTENOWA MĄKA SOJOWA
Produkt nie zawiera glutenu.
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- DPD POLSKA 22.40 zł brutto
- Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost POLSKA 16.95 zł brutto
- DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Skład:
mąka sojowa opiekana* - *certyfikowana organiczne.
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego.
Wartość odżywcza na 100g - 1846kJ/443 kcal;
Białko 39,6g;
Węglowodany 14,3g / w tym cukry 6,1g;
Tłuszcze 22,3g /w tym tłuszcze nasycone 3,4g;
Błonnik 13,1g;
Sód 0,03g
Ekologiczna mąka sojowa bez glutenu powstała poprzez zmielenie całych ziaren soji. Mąka sojowa ma charakterystyczny lekko orzechowy posmak. Stosowana do wypieków, naleśników, do zagęszczania zup i sosów, a także do wyrobu past, pasztetów wegetariańskich. Mąka sojowa może też służyć jako zamiennik jajek w diecie wegańskiej, gdyż po połączeniu z wodą ma właściwości wiążące i spulchniające.
Produkty sojowe zawierają bardzo dużo białka w porównaniu z innymi roślinami, mają odpowiedni dla człowieka skład aminokwasów. Ponadto soja zawiera dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy z grupy B oraz składniki mineralne. Co więcej wykazano, nie biorąc pod uwagę korzystnej zawartości kwasów tłuszczowych, że samo spożycie produktów sojowych posiada znaczący wpływ na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi.
Waga 350 g