MIESZANKA NA CHLEB BEZGLUTENOWY Z 3 ZIARNA 350G - SANO GLUTEN FREE
Produkt nie zawiera glutenu.
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- DPD POLSKA 22.40 zł brutto
- Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost POLSKA 16.95 zł brutto
- DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Składniki: mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia tapiokowa, słonecznik 8,5 %, mąka jaglana, psyllium, błonnik z zielonego groszku, dynia 2,8 %, siemię lniane 2,8%, sól, cukier, substancja zagęszczająca (hydroxypropylometyloceluloza).
Wartość odżywcza w 100g produktu: | |
Wartość energetyczna: | 1514 kJ/ 360 kcal |
Tłuszcze: | 6,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,8 g |
Węglowodany: | 64,5 g |
w tym cukry: | 2,8 g |
Błonnik: | 7,9 g |
Białko: | 6,8 g |
Sól: | 2,2 g |
Sposób przygotowania:
Dodaj:
- 250 g wody letniej
- 40 g drożdży świeżych
- 50 g oleju
Piekarnik nastaw na temperaturę 180oC (bez termoobiegu). Do miski wsypać mieszankę, a następnie dodać wodę wraz z rozpuszczonymi w niej drożdżami i olej. Ciasto wyrabiać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie ciasto włożyć do foremki wysmarowanej olejem i wyrównać powierzchnię. Powierzchnię ciasta posmarować wodą, następnie przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto powinno dwukrotnie zwiększyć swoją objętość. Na dnie piekarnika można ustawić metalowe naczynie z wodą. W celu uzyskania złotobrązowej skórki ciasto przed włożeniem można posmarować olejem lub wodą. Czas pieczenia to około 50 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć z foremki i ułożyć na kratce do wystygnięcia.