MUFFINY KLASYCZNE KONCENTRAT 280G -CELIKO
Produkt nie zawiera glutenu.
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- DPD POLSKA 22.40 zł brutto
- Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost POLSKA 16.95 zł brutto
- DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Produkt bezglutenowy (PL-064-051)
Produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu).
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
Przepisy na wykonanie ciast - na opakowaniu. Więcej przepisów na stronie: www.celiko.com.pl/przepisy/
Koncentrat ciasta do wypieku muffin w proszku. Produkt bezglutenowy.
Składniki: cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, aromat, sól,substancja zagęszczająca - guma ksantanowa.
Może zawierać: soję, mleko.
Opakowanie zawiera:
- 280 g mieszanki do ciasta
- 12 szt. foremek
Wartość odżywcza | w 100 g gotowego wyrobu przygotowanego wg przepisu podstawowego: | 1 szt. muffiny ok. 40 g |
Wartość energetyczna: | 1617 kJ / 386 kcal | 647 kJ / 155 kcal |
Tłuszcz: | 19 g | 7,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | < 0,1 g | < 0,1 g |
Węglowodany: | 50 g | 20 g |
w tym cukry: | 25 g | 10 g |
Błonnik: | 0,2 g | 0,1 g |
Białko: | 3,8 g | 1,5 g |
Sól: | 0,71 g | 0,28 g |