Szanowni Klienci

PRODUKTY ŚWIEŻE WYSYŁAMY

DWA RAZY W TYGODNIU - WTOREK/ CZWARTEK -

PUTKA, HERT (zamówienia do poniedziałku do godz. 9:00 na wtorek

oraz do środy do godz. 9:00 na czwartek)

ORAZ RAZ W TYGODNIU - ŚRODA - BALVITEN, MICHA (zamówienia  

przyjmujemy do poniedziałku do godz. 9:00)

Zamówienia złożone po wymienionym czasie przechodzą na następny

tydzień.

ZAPRASZAMY DO SKŁADANIA ZAMÓWIEŃ ŚWIĄTECZNYCH - OFERTA W ZAKŁADCE PRODUKTY ŚWIĄTECZNE.

  • Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • zmień

Język:

Waluta:

Dodano produkt do koszyka

MIESZANKA NA RACUCHY BEZGLUTENOWA 300G

MIESZANKA NA RACUCHY BEZGLUTENOWA 300G

Producent: BEZGLUTEN

Powiadom mnie o dostępności

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:
  • DPD POLSKA 20.34 zł brutto
  • Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
  • Paczkomaty InPost POLSKA 15.20 zł brutto
  • DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Opis produktu

 

Składniki: skrobia (kukurydziana, ziemniaczana), mąka (kukurydziana, jaglana), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar.

Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1460 kJ / 341 kca

Tłuszcz:  0,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:<0,1 g

Węglowodany:  83 g

w tym cukry: 0,2 g

Błonnik:  1,1 g

Białko: 1,1 g

Sól: 0,02 g

 

Sposób przygotowania: Racuchy

Składniki: 100g Mieszanki na Racuchy, 1 jajko, 100 ml mleka, pół łyżeczki proszku do pieczenia Bezgluten (ok. 2g) , 1 łyżka cukru (ok. 13 g), 1 jabłko średniej wielkości (ok. 180g),

1 łyżka oleju (6,5g), szczypta soli (0,5g), masło klarowane albo olej do smażenia, cukier puder do dekoracji, * ewentualnie pół łyżeczki cynamonu (ok. 2g)

Wykonanie: Jabłko obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na grubych oczkach.

Jajko ubić za pomocą miksera, dodać mleko, łyżkę oleju i wymieszać mikserem.

Następnie do płynnych składników dodać Mieszankę na Racuchy, proszek do pieczenia, cukier i sól. Opcjonalnie można dodać również cynamon.

Wszystkie składniki wymieszać mikserem na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany, wsypać starte lub pokrojone w drobną kostkę jabłka, wymieszać ciasto łyżką.

Na rozgrzaną patelnię wlać olej lub masło klarowane, a następnie nałożyć porcje ciasta. Smażyć z obu stron, aż do uzyskania złocistego koloru.

 

Wysmażone placki zdjąć z patelni i przełożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Gorące racuchy można posypać cukrem pudrem.

 

Stan produktu: nowy

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Powiadomienie o dostępności:

Wybrany produkt jest niedostępny.
Wpisz swój adres e-mail, a poinformujemy Cię, gdy produkt będzie dostępny.


Adres e-mail: