SKROBIA KUKURYDZIANA 500 g - BEZGLUTEN
Produkt bezglutenowy.
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- DPD POLSKA 22.40 zł brutto
- Odbiór osobisty - 05-820 Piastów ul. Dworcowa 66 0.00 zł brutto
- Paczkomaty InPost POLSKA 16.95 zł brutto
- DPD za pobraniem 26.00 zł brutto
Skład:
skrobia kukurydziana.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1505 kJ/ 354 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 88 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0,03 g
Masa netto: 500 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
To uniwersalny produkt, który przyda się do przyrządzenia pysznych potraw na różne okazje – rodzinne spotkanie, imprezę ze znajomymi, drugie śniadanie do pracy albo lekką przekąskę na wieczór. Przede wszystkim skrobia kukurydziana posiada właściwości zagęszczające. Właśnie dlatego stosuje się ją często do zagęszczenia rozmaitych sosów – pomidorowych, paprykowych, na bazie śmietany, grzybowych, pieczeniowych i tak dalej. Wystarczy jedną lub dwie łyżeczki skrobi ziemniaczanej rozmieszać z odrobiną wody. Następnie dodać do tego kilka łyżek przygotowywanego sosu, znów rozmieszać i ostatecznie całość wlać do garnka z potrawą. Sos uzyska odpowiednią konsystencję i piękny, lśniący wygląd. Poza tym skrobia kukurydziana bezglutenowa stanowi świetny dodatek do wypieków, ponieważ nadaje ciastom odpowiednią teksturę i jednocześnie zwiększa wilgotność wypieku. Z nią można przyrządzić przepyszne ciasteczka, biszkopty, placki, naleśniki i wiele więcej. Niektóre osoby wykorzystują skrobię kukurydzianą nie tylko w kuchni. Podobno sprawdza się nawet jako odplamiacz oraz przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych. Nasza skrobia kukurydziana bezglutenowa produkowana jest z wysokiej jakości składników, czyli białych pręcików kukurydzy. To produkt o postaci białego proszku, białej barwie i neutralnym zapachu. Wygląda trochę jak mąka, ale posiada nieco inne właściwości. Skrobia kukurydziana to prawdziwe źródło węglowodanów. W jej składzie można znaleźć też niewielkie ilości błonnika pokarmowego, a także składników mineralnych i witamin. To produkt w pełni bezpieczny dla osób, borykających się z problemem celiakii i pozostających na diecie bezglutenowej.